Vi dricker glögg och skriver julkort

Och vi ser tillbaka på ett första verksamhetsår fullt av aktivism och engagemang för en bevarad, gemensam och utvecklad välfärd. Eller inte ens ett år egentligen, om vi ska betänka att de första planeringsmötena ägde rum när det redan var vår. I Uppsala sammanstrålade folk första gången i maj 2013, och en lokalgrupp kunde växa fram av den stora mängd människor som både hjälpa oss att sprida 20 000 flygblad och sedan slöt upp till manifestationen den 21 september.

Nu finns det ett helt gäng Uppsalabor som gett sig tusan på att inte se det som flera generationer byggt upp tillsammans, vittra sönder genom privatiseringar, utförsäljningar och bristande underhåll. Vårt välfärdssystem är en unik satsning i vårt samhälle och mänsklighetens historia. De som är gamla nog vet hur illa ställt det kunde vara innan politiska krafttag togs emot stora klassklyftor och orättvis tillgång till god utbildning, sjukvård, äldrevård, och så vidare. De som är unga nu, får uppleva samma orättvisor återkomma. Men vi sätter ner foten, och vägrar låta detta utveckling fortsätta, och vägrar låta denna fråga få något annat än gigantisk uppmärksamhet under kommande års valrörelse.

Tillsammans är vi starka, och ska utnyttja vår redan etablerade synlighet för att trycka på ännu hårdare. Ett steg i det är att sprida våra egna julkort i helgerna.

 

God jul önskar Folkkampanjen Uppsala.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *