Om kampanjen

Folkkampanj för Gemensam Välfärd är en partipolitiskt obunden organisation vars syfte är att arbeta till försvar och utveckling av den gemensamma välfärden.

Föreningen leds av en samordningsgrupp, som för närvarande har sitt säte i Göteborg. Lokala grupper finns i Göteborg, Helsingborg, Malmö, Linköping, Luleå, Stockholm, Sundsvall, Umeå och Uppsala.

Initiativ till kampanjen togs under vintern 2013 av olika nätverk i Stockholm, Göteborg och Malmö som alla tidigare varit aktiva i debatten om den gemensamma välfärden. Nu har nätverket vuxit och över 15 olika nätverk och organisationer, lokalt och nationellt, är med i kampanjen.

Folkkampanjen är partipolitiskt oberoende och styrs uteslutande av sina medlemmar. Partier kan – och uppmanas att – stödja kampanjen, genom att skriva under uppropet, uppmana sin medlemmar att delta i kampanjen och genom att politiskt och praktiskt på olika sätt stödja kampanjen.

I lokala demonstrationer mm. uppmanas partier och liknande organisationer att inte profilera sig i allt för hög utsträckning  och komma med alltför många egna banderoller och plakat, utan nöja sig med en relativt enkel och sparsam identifiering.

12 reaktion på “Om kampanjen”

 1. Min uppfattning:

  Vi måste bygga ett samhälle, som är tryggt o trivsamt för alla –
  för alla människor oavsett inkomster – där ingen är fattig – där
  ingen är superrik. Ett samhälle för alla!

  Ett fint samhälle där ingen behöver vara kriminell för att överleva.
  Där ingen behöver göra andra illa för att leva vidare – fysiskt eller psykiskt.

  För trygghet på gator o torg, utomhus, inomhus o i hemmet.

  Alla pengar Vi tjänar, tjänar Vi på våra medmänniskor – därför är
  det självklart att dela med sig.

  Pengar o andra tillgångar kommer att växa som ”ogräs” – då ett
  sånt samhälle släpper fritt o låter utveckla allas våra inneboende
  förmågor o talanger – ork o kreativitet.

  Där man får hjälp under perioder av sitt liv – och ger o bidrar under andra.
  Där livet inte är en kamp eller strid på kniven.
  Där livet är en upplevelse för skapande, glädje o gemenskap.

  Ett liv – som alla egentligen vill ha!
  Ett liv för Dig – ett liv för Mig – ett liv för alla o en var!

  Alltså – En för Alla – Alla för En!

  Jorden är vår gemensamma tillgång!
  Jordens resurser räcker gott o väl till Alla.

  Kakan räcker till – det är helt o hållet en fördelningsfråga.

  Om Vi bara vill?
  Och det tror jag att Vi gör!

  Nu!

  1. Varför ska man hålla en demonstration efter valet? Borde man inte gå ut och manifestera minst en gång i månaden, på bestämda platser, visa att ni finns. För en manifest behöver inte vara så länge om man säger så. man samlas tyst, håller upp en banderoll och sedan skiljs man åt efter 20 minuter.

   Det är ju innan valet man behöver få igång folket, det folket som lever i sina bubblor och har ögonlappar, det är ju innan valet man ska väcka liv i politikerna som utnyttjar systemet ..

   Eller är det så att man ska hålla demonstrationen efter valet för att påverka den regering som folket har valt …?

 2. Folkkampanjen för gemensam välfärd är ett synnerligen angeläget initiativ, som jag hoppas får ett mycket brett stöd.

 3. Jag håller med föregående två ”talare”,Jan och. Georg, och vill understryka ordet NU:
  Nu är det hög tid!
  Nu är det dax!
  Energigivande styrkekramar från mig till alla medmänniskor! Nu kör vi! <3

 4. Jag har glaucom, grön starr i släkten och har gått på regelbundna kontroller. Men nu har Stockholms läns landsting tagit bort bidragen hos ögonläkarna och vill man ha en undersökning kostar det 900 kronor. Jag bara undrar hur alla människor ska klara det? Eller kanske är det meningen att mindre bemedlade stockholmare ska nöja sig med en vit käpp? Det är så cyniskt så att man baxnar.
  Förövrigt kan jag berätta att min lilla hund har en leksak som vi kallar för Fredrik och som han luggar vareviga dag. Häpp!

  1. Samma erfarenhet av har vi glutenintoleranta i Linköpings kommun. Det första de borgerliga gjorde när de tillträdde var att ta bort det koststöd som gavs för fördyrad mathållning pga specialkost. Kan vi enas om att sätta stopp för en borgerlig regering i nästa val.

 5. Kul med initiativet. Vill bara kolla med er andra så jag vet vad vi står för. Är vi emot all vinst i välfärden eller bara vissa utvalda delar? Är det ok att de som tillverkar ambulanser, bygger sjukhus, tillverkar mediciner, bygger sjukhussängar går med vinst? Ner med kapitalismen i välfärden, eller?

 6. Som distriktssköterska med 40 år inom landsting-, kommun- och privatvård säger jag bara: privat vård har funnits i alla tider och kommer fortsätta att finnas, men………
  INTE offentligt finansierad om jag får bestämma. Våra skatte-
  pengar bör OAVKORTAT gå till vår gemensamma välfärd, utan
  mellanhänder.
  Jag vill inte ”tvingas sponsra” privata företags vinster utan föredrar helt klart att kunna arbeta och vårda på ett mer människovärdigt sätt. Grundförutsättningarna har tyvärr försvunnit i form av aktieutdelninar.

  1. Hur ska pengar OAVKORTAT gå till vår gemensamma välvärd? Ska vi som enda land i världen förbjuda alla företag som direkt eller indirekt gör ett arbete för stat/kommun och landsting? Lycka till med att bygga en ambulans med endast vaktmästare anställda av landstinget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Folkkampanj för Gemensam Välfärd