Bollen är i rullning – En folkrörelse för gemensam välfärd!

– En ny folkrörelse är född!

Så tolkade Lars Henriksson från Folkkampanj för Gemensam Välfärds det massiva gensvaret från den tusenhövdade publiken på Gustav Adolfs Torg i Göteborg när han ställde frågan om hur många som var beredda att vid minst ett tillfälle det kommande året vara med och delta i Folkkampanjens försvar av den gemensamma välfärden.

Mötet var, tillsammans med möten i nio andra städer, den officiella starten för Folkkampanj för Gemensam Välfärd. Fram till valet – och efter – kommer kampanjen att arbeta för att sätta motståndet mot privatiseringar och nedskärningar i centrum för debatten. I Umeå samlades 700 personer på Rådhustorget för att lyssna på tal och sång. I Malmö tågade lika många från Gustaf Adolfs Torg till Triangeln under uppsluppna former. I Stockholm samlades enligt polisens egna uppskattningar över 2000 personer för att lyssna på personal inom vården och till bland andra Dogge Doggelito som rappade om välfärdens nedmontering.

– Vi är överväldigade, säger Nina Magnusson som varit med och organiserat mötet. Uppslutningen var över förväntan och framför allt var det hundratals människor som skrev upp sig på våra kontaktlistor och tusentals kronor samlades in för att betala de kostnader vi haft. Trots ett långt möte med många tal stod folk kvar på torget för att prat med oss och varandra. En underbar känsla! För det som avgör om vi ska kunna vända kursen i välfärden är om vi är tillräckligt många som blir aktiva, fortsätter hon.

– Nu kallar vi till ett första möte 7 oktober för alla dem vi nått med vår kampanjstart, berättar Nina Magnusson. Tillsammans ska vi börja det långsiktiga arbetet med att organisera hela den stora opinion som vill att den gemensamma välfärden ska drivas för människors behov, inte privata vinstintressen. Och efter idag är jag mycket hoppfull om att det kommer att lyckas.

2 reaktion på “Bollen är i rullning – En folkrörelse för gemensam välfärd!”

  1. ¨Den föddes och dog samma dag för att att de oppurtunistika partierna fick överta den för att rädda sina parlamenttariska bidrag och platser, Därför blev det ett fiasko, när förmodligen mindre än 10000 demonstrerar för vår gemensamma sektor, som enligt alla opinionsundeökningar 80 % är för. Då innebär det att misstroendet, med all rätt, mot vp och sap:s politik lyfts över på nätverket folkkampanjen för gemensam välfärd. På vilket sätt kan FKFGV vara garant för den politik som socialdemokrater och vänsterpartiet tänker föra, Vi behöver en ny politik inte den gamla politiken med anpassning till den nyliberala tankevärlden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *