Föreläsning och Planeringsmöte i Linköping

Den 12 februari besöktes Linköping av Daniel Suhonen, chef för den fackliga tankesmedjan Katalys, för föreläsning och efterföljande diskussion. Mötet gick under parollen ”Välfärden är Vinsten” och temat för kvällen var om och hur vi bör återerövra välfärden.  Ett femtiotal personer i blandade åldrar dök upp för en trevlig kväll med bildning, fika och intressanta diskussioner.

Daniel inledde med en kort presentation, av Katalys verksamhet och sig själv, för att sedan gå in på hur det politiska läget ser ut idag, hur det blivit som det blivit samt tänkbara strategier för att vrida debatten och samhällsutvecklingen.  Efter föreläsningen diskuterades bland annat välfärdens roll i ett större sammanhang och hur den är en förutsättning för många andra positiva samhällsförändringar. Erfarenheter och reflexioner utbyttes och deltagarna gick därifrån lite klokare och förhoppningsvis lite mer hoppfulla.

Som uppföljning på kvällen och för att planera framtida aktiviteter kallar Välfärdskampanjen till planeringsmöte. Mötet kommer att hållas tisdag, den 18 februari, klockan 18.00 i ABFs lokaler på Badhusgatan i Linköping och som vanligt är alla intresserade och sympatisörer välkomna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *