MALMÖ: Hundratals demonstrerade för gemensam välfärd

I lördags höll ”Folkkampanjen för gemensam välfärd” en landsomfattande manifestationsdag runt om i landet. På 12 orter från Luleå till Malmö var människor ute på gator och torg för att ett år innan valet.

IMG_3807

IMG_3827

 

I Malmö samlades demonstranterna på Gustav Adolfs Torg där tre talare berättade om sina perspektiv. Det var tre talare från den krisande skånska sjukvården som mötesdeltagarna fick lyssna på: Sten Axelsson Fisk, ordförande för Socialistiska läkare, Sussi Wensmark, Kommunals huvudsskyddsombud på SUS Lund, samt Saima Jönsson Fahoum, läkare.

Efter samlingen tågade demonstranterna upp längs gågatan till avslutningen vid Jesusparken, där Samba Furia gav deltagarna ett varmt välkomnande.

IMG_3837

IMG_3846

IMG_3850

Nina Eriksson och Kati Nagy från KAOSA – Kaosa Kritiska Organiserade Socialarbetare – talade där utifrån socialarbetarnas perspektiv. Josefin Iziamo läste Jenny Wrangborgs dikt ”Vi som bär de här städerna” som en hyllning till alla välfärdsarbetare och ”Spiken i Kistan” spelade och sjöng. Avslutade gjorde Ronny Åkerberg som har många år som lärare bakom sig.

 

IMG_3860

IMG_3865

IMG_3873

IMG_3877

Sammantaget var det en kraftfull manifestation för välfärden. Folkkampanjen kommer att fortsätta att höja temperaturen hela vägen fram till valet!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *