Nya kampanjplaner i Luleå

peo rask med fgv i Luleå
Poeten Peo Rask läste sin dikt ”Nödvändiga dårar” under manifestationen den 21 september i Luleå.

Nu sätter Folkkampanjen för gemensam välfärd i Luleå ny fart efter de landsomfattande manifestationerna den 21 september – ett år innan valet.

Målet är att sätta den plundrade och nedmonterade välfärden i centrum för debatten och tvinga fram en diskussion som många politiker gärna vill begrava. Vi behöver en upprustad och gemensam vård, skola och omsorg mm som utgår från behoven – inte från plånbokens storlek – och där vår skattepengar stannar i välfärdens verksamheter.

21 september-demonstrationerna gav mersmak. Trots uruselt väder i Luleå trotsade många regnet och deltog under hela apellmötet. I övriga delar av landet deltog tusentals människor.

Redan nu planeras nya gemensamma rikstäckande ”välfärdsdagar”, gemensamma upprop, debattartiklar, namnlistor och förstås lokala aktioner.

På planeringsmötet i Luleå den 14 oktober diskuterades en seminarie- och kulturkväll någon gång den närmaste tiden. Andra idéer var filmvisning och att gå ut på arbetsplatser och till fackföreningar för att få nya att ställa sig bakom Folkkampanjen. Dessutom ska en ”akutberedskap” finnas att agera snabbt vid nya vård- och skolskandaler till följd av den privatiserade välfärden.

Vill du vara med och planera och hjälpa till i det kommande arbetet? Nästa nätverksmöte kommer att vara Onsdag den 30 oktober kl 18.00, Västra Brogatan 14B (Malmudden). Du är i så fall varmt välkommen! Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *