Tack för en underbar Manifestation i Göteborg!

Enligt GT var vi närmare 1 000 personer som manifesterade på Gustav Adolfs torg i Göteborg under gårdagen. Solen sken, stämningen var på topp och från scenen levererades starka tal från exempelvis Cecilia Verdinelli, Ove Sernhede och Patrik Ljunggren, ordf. Transport Göteborg. Vidare stod bland andra Vinstfria Orkestern, Mattias Hellberg från Nationalteatern och den fantastiska lärarkvartetten i Åtgärdsprogrammet för musikalisk inramning av programmet.

10 maj lastbil

10 maj nu är det nog

folk

Cecilia Verdinelli:

2014_514Maj

FENS, Feministiskt Nätverk för Sjuksköterskor:

2014_576Maj

2014_512Maj

Via länken till Sveriges Radio nedan kan ni höra hur det lät från torget och också om hur vårdbolaget Attendo med anledning av vår manifestation bjöd in till en ”motaktion” i form av öppet hus på gruppboendet S:t Jörgen i Göteborg. Bilder och rapporter därifrån skvallrar om en inte helt lyckad uppslutning…

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5859070

Att bli omnämnda av Vårdföretagarna ska vi se som en dunk i ryggen. De inser att deras festande för allas våra skattepengar snart är över.

IMG_6491

Vårt svar blir en extra växel!

I kampanjarbetet finns något för alla, från bullbak och banderolltillverkning inför våra utåtriktade aktioner till att debattera vinstfrågan i media. Kom med du också!

Måndagen den 19 maj kommer professor emeritus Töres Theorell från Stressforskningsinstitutet i Stockholm som under många år forskat om arbetsmiljö och hälsa att leda ett samtal om hur arbetsmiljön ser ut för vård- och omsorgspersonal idag.
Tid: 18.00
Plats: Carl Johans Kyrkoplan 1, Majorna (skyltat)

Måndagen den 26 maj har vi ett stormöte där vi pratar om hur vi går vidare nu inför valet och efter. Kom och var med i planeringen!
Tid: 18.30
Plats: Allégården, Södra Allégatan 4

En välfärd utan vinst är möjlig och vi kommer att kämpa hela vägen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *