Engagera Dig!

Nationella nätverk och grupper

Media- och kommunikationsgruppen

I denna grupp finns personer som arbetar med kommunikation på lokal och nationell nivå. Vi använder plattformar som wordpress, facebook och twitter för att nå ut till sympatisörer, allmänheten och media. Vi har flera kunniga personer i gruppen som kan hjälpa till om du vill lära dig något nytt! Du får vara med och planera kampanjer, hitta nya vägar att nå sympatisörer. Mycket av arbetet går ut på att uppdatera våra informationskanaler som facebook och hemsidan. Det mesta kan göras på distans, från din dator och kan begränsas till mindre uppgifter. Perfekt för dig som är aktiv i sociala medier, men inte alltid har massor av tid över.

Beredskapsgruppen

När man minst anar det briserar en skandal eller konflikt inom välfärden som når första-sidorna. Denna grupps uppgift är att ta fram nationella och lokala handlingsplaner för hur vi ska agera i situationer där våra frågor kommer upp på dagordningen och hur vi ska göra för att hålla liv i frågor som väcks av andra.

Samverkansgruppen

Kampanjen bygger på att en mångfald av individer och organisationer engagerar sig i våra frågor. Eftersom målet med kampanjen är att skära rakt över den klassiska höger-vänster-skalan är vi beroende av ett nära samarbete med en stor variation av organisationer. Gruppens arbete går ut på att lokalt och nationellt knyta och vårda kontakter med organisationer som ställer sig bakom kampanjen. Som medlem i gruppen blir du den primära kontaktytan mellan kampanjen och en eller flera stödjande organisationer.

Bli aktiv i någon av dessa grupper

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Jag vill vara med i
Media- och kommunikationsgruppenSamverkansgruppenBeredskapsgruppen

Övrig information

Engagera dig lokalt och på nätet

Välj ort att aktivera dig i

Skriv en insändare

Lätt som en plätt med hjälp av www.insandarmaskinen.se

Bli internetaktivist

Kolla under kampanjmaterial vad du kan göra på Facebook och Twitter.

Vill din organisation vara med?

Skicka ett mail till info(at)valfardskampanjen.se

Organisationer som ställt sig bakom kampanjen

——–>>

 

3 reaktion på “Engagera Dig!”

 1. Pressmeddelande från Folkrörelsen Nej till EU 20130526
  För att stoppa den sociala nedrustningen krävs att Sverige lämnar EU!
  – Under mer än tjugo års tid har den behovsstyrda, generella välfärdspolitiken gradvis monterats ned. EU:s roll är helt avgörande för denna kontrareformistiska utveckling. Parlament och regeringar på den nationella nivån måste med jämna mellanrum stå till svars inför väljarna. Det kan göra dem till problematiska aktörer i det sociala nedrustningsprojekt som nu pågår i EU. Därför överförs allt mer av den ekonomisk-politiska styrningen till Bryssel, till organ utan oläglig inblandning från folket genom allmänna val. Utvecklingen går därmed i riktning mot ytterligare avdemokratisering i EU, säger Jan-Erik Gustafsson, ordförande i Folkrörelsen Nej till EU.
  På Folkrörelsen Nej till EU:s styrelsemöte i Göteborg under lördagen beslutades att organisationen ska ansluta sig till Folkkampanjen för Gemensam Välfärd. Styrelsen antog ett uttalande med rubriken ”För en gemensam välfärd – Sverige ut ur EU!”.
  ”Folkrörelsen Nej till EU motsätter sig EU:s sociala nedrustningsprojekt och säger nej till fortsatta nedskärningar och privatiseringar samt till vinster i välfärden. För att kunna sätta stopp för avdemokratiseringen, den sociala nedrustningen och växande klass- och inkomstklyftor och istället utveckla den gemensamma välfärden krävs att Sverige frigörs från EU”, heter det i uttalandet.
  Bilaga: Uttalandet ”För en gemensam välfärd – Sverige ut ur EU!”.
  För mer information kontakta
  Jan-Erik Gustafsson, ordförande i Folkrörelsen Nej till EU, 073-664 57 01
  Gösta Torstensson, pressansvarig i Folkrörelsen Nej till EU, 070-286 08 70

 2. Sundsvall – inte till salu
  SUNDSVALL Den 21 september blir det en manifestation för välfärd utan vinst i Sundsvall.
  Det beslutade de organi­sationer som på 1 maj demonstrerade under parollen ”Sundsvall – inte till salu!” på ett möte den 28 maj.
  Mötet beslöt även att den 21 september ska bli starten för en sex månader lång namninsamlingskampanj för folkomröstning om privatiseringsverktyget LOV ­(Lagen om valfrihet).
  På så sätt skulle den stora majoriteten mot privatiseringar både få chansen att kämpa, rösta och stoppa LOV från att fortsätta gälla i Sundsvalls kommun.
  Stefan Lundqvist

 3. ALLA andra områden i människans LIV är tidsbundet till just vår tid.
  NEDSKRÄPNINGEN som tragiskt nog har ökat de sista 150åren är en Generations uppgift som bygger VÄLFÄRD där ALLA KAN BIDRA med att ta väl hand om sitt eget men också bidra till att de ALLMÄNNA MARKERNA städas då Skattens 100% inte hjälper så att det kan täcka ALLA delar så arbeta utifrån ett FRIVILLIG perspektiv SE behovet och åtgärda det istället för att stirra blint på pengarna som så många gånger görs i dags läget till en fara för människors framtid ALLA kan göra lite på de vägar de går FRAM ingen kan göra allt inte ens de som får lön därför behöver frivilligheten inom detta område med NEDSKRÄPNINGEN komma mer ner på Frivillig nivå hitta på olika sätt att lösa det. Själv plockar jag 3 SKRÄP varje promenad jag tar där ute dagligen och ibland flera gånger då blir något gjort iaf. även om jag inte kan städa hela världen själv så kan jag göra det LILLA. Ha det Gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Folkkampanj för Gemensam Välfärd